Hoe trek ik meer bezoekers naar een website?

Het is een vaak gehoord verhaal. Kosten noch moeite zijn bespaard om een prachtige website te ontwerpen. Wanneer deze eindelijk live is gegaan, ziet het er allemaal sprankelend uit, maar er komen maar geen bezoekers. Op zo´n moment wordt het gelijk duidelijk dat een website, hoe mooi ook, zonder de juiste marketing tools en indien deze niet SEO vriendelijk is er weinig mensen op af zullen komen.

SEO Tracking SoftwareVoor de duidelijkheid, SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit houdt kort gezegd in het vindbaar maken van een website voor de grote zoekmachines. Wanneer dit niet gebeurd is het eigenlijk een kansloos verhaal als je een groot publiek wilt verrijken. Natuurlijk kun je met bepaalde social media een aantal mensen in je directe omgeving vinden maar als je echt een groter publiek wilt bereiken zal je website SEO vriendelijk moeten zijn. Gelukkig zijn er heel veel instanties die je op dit gebied kunnen helpen en gespecialiseerd zijn in het vindbaar maken van web pagina´s.

Er zijn een aantal dingen die je zelf al kunt doen om een website zo goed mogelijk vindbaar te maken. Bedenkt je goed op welke termen je op het web gevonden wilt worden en ga hiermee aan de slag, Je kunt deze dus gaan gebruiken in de content die je op gaat schrijven. Let wel, het is de kunst om deze woord niet te veel en niet te weinig te gebruiken. Het mag dus niet opvallen dat dit de bedoeling is. Andere mogelijkheden zijn het invoeren van bepaalde combinaties van woorden, mocht je hier graag op gevonden willen worden.

Naast de bovengenoemde stappen en het aanmaken van diverse social media accounts is een andere keuze om te gaan adverteren. Dit kan veelal bij de zoekmachines, waardoor je dus betaald om als eerste gevonden te worden. Andere manieren zijn door op relevante websites advertentieblokken op te kopen.