Hoe een website te ontwerpen – zeven tips voor succesvol website ontwerp en promotie

We vertellen veel over waar op te letten bij het kiezen van een juiste webdesigner. Of wat je moet doen als je een bedrijf wilt aannemen. Als dat echter niet het geval is (je kunt bijvoorbeeld zelf al een website ontwerpen of wilt dit graag leren) ligt dat natuurlijk anders. Dat neemt niet weg dat er ook dan meerdere dingen zijn om op te letten. Dingen die je ontwerp succesvol kunnen maken, of niet, als je het fout doet natuurlijk. Let in ieder geval op het volgende als je met het idee speelt om een eigen website op te zetten.

Kennis

Wees er zeker van dat je weet over welk onderwerp je schrijft. Bezoekers zullen meteen merken dat je kennis hebt en graag blijven lezen.

Visie

Laat duidelijk blijken wat het onderwerp van de website is. Zo weet iedereen gelijk of ze goed zitten of niet.

Planning

Maak voor jezelf een schema met daarin verschillende doelen. Bijvoorbeeld wanneer je de website live wilt hebben of de content geschreven moet zijn.

Tijd

Zorg dat je hier voldoende van hebt. Met een paar uur in de week ga je het namelijk zeker niet redden. Als je serieus wilt zijn over het opzetten van een succesvolle website, zul je hier zeeën van tijd in moeten willen steken.

Logo

Deze is belangrijk. Een goed, in het oog springend logo zal gelijk bij bezoekers bijblijven en je direct meer bekendheid opleveren.

Zoekwoorden

Ga goed na op welke sleutelwoorden en zoekopdrachten je gevonden wilt worden. Dit moet je namelijk allemaal gaan afstellen op de teksten en tags van je website. Zo weet de zoekmachine je te vinden en krijg je vanzelf meer bezoekers.

Naam

Dit komt enigszins overeen met het bovenstaande. Een naam moet duidelijk zijn en het liefst de woorden waar je op gevonden wilt worden daarin verwerkt hebben. Al moet het niet al te lang zijn.